23 Ağustos 2011 Salı

RADİSTANBUL GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ 0-216-5218836



Mammografi; düşük dozda çekilen bir meme röntgen filmidir. Memede, muayene ile saptanamayacak kadar küçük anormalliklerin tespit edilmesi amacı ile çekilir. Mammografinin gerçek değeri budur. Çünkü bu sayede, hastalık muayene ile tespit edilebilecek safhadan önce saptanır. Bu nedenle kesin hayat kurtarıcıdır.

Kırk yaşını geçen kadınlar her yıl veya iki yılda bir mammografi çektirmeli ve her yıl uzman bir hekime meme muayenesi olmalıdır. Elli yaşını geçen kadınlar ise her yıl mammografi çektirmeli ve hekime muayene olmalıdır.


Meme muayenesi esnasında bulunan şüpheli bir kitlenin yerinin ve özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yaygın ve etkin bir şekilde kullanılmaktadır. 50 yasın üzerindeki kadınlarda bulunan kitlelerin %85 ila %90'inin hissedilebilir büyüklüğe ulaşmasından 2 yıl kadar önce mammografi ile belirlenebileceği tahmin edilmektedir.

Meme kanseri açısından hiçbir risk faktörü bulunmayan, hiçbir şikayeti olmayan ve yıllık meme muayeneleri normal olan kadınlarda da belli aralıklarla meme kanseri tarama testi olarak rutin mammografi önerilmektedir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder